כבר שמעתם על קנדמה? מסתבר שיש קהילה בינלאומית ברחבי העולם של חובבי קנדמה, וקהילה הולכת וגדלה בישראל. מתקיימים כנסים, אירועים, פסטיבלים ותחרויות בנוכחות אלפי משתתפים המתכנסים יחד כדי לשחק קנדמה. אז מה זה לעזאזל קנדמה?
המילה היפנית けん玉 מורכבת מהמילה Ken (חרב) ו- Tama (כדור) המחוברים זה לזה עם חוט.
הקנדמה הוא משחק יפני עתיק מאוד המורכב ממקל בעל שלוש כפות וכדור, המחוברים ע"י חוט.
זהו משחק המשלב יצירתיות , שיווי משקל ומיקוד.
בשנים האחרונות משחק הקנדמה פרץ למקומות חדשים בעולם ונוצרו סגנונות משחק ותרגילים שלא נראו עד היום. פופולאריות רבה קיבלה הקנדמה בארה"ב ובעיקר בהוואי, שם מתקיימות תחרויות שנתיות, כנסים ואירועים ססגוניים.
לאחרונה הכרתי שני חבר'ה צעירים אבירם ודויד בעלי תשוקה בלתי מוסברת למשחק הקנדמה אותו הם מפתחים בישראל ומקדמים את קהילת הקנדמה מזה שנתיים. הם עוסקים בקנדמה כל היום, משלב צביעת הכדורים ועד לאריזה הסופית. כמו כן משווקים את הקנדמה באינטרנט ובחנויות ברחבי הארץ, מלמדים ילדים ומקיימים תחרויות באופן שוטף.
בכל עיר שבה יש שחקני קנדמה קיימת קבוצת וואטסאפ המנוהלת על ידם ומרכזת את כל השחקנים, ככה הם שומרים על קשר ומעדכנים על מפגשים ואירועים.
בכל מפגש קנדמה מגיעים שחקנים מרחבי הארץ, בה לומדים ומלמדים תרגילים חדשים ומפיקים סרטון בכל מספר מפגשים.
אבירם ודויד מאמינים שקנדמה הוא דרך חיים, קנדמה מלמד המון על סובלנות ומשמעת עצמית, שעם התמדה אפשר להצליח הכל.
מי שטרם הכיר את המושג ורוצה לראות ולהתנסות, מוזמן להגיע ביום חמישי הקרוב, 19 לפברואר לבית הסמוראי ברחוב נחלת בנימין 52, ת"א לערב שכולו קנדמה. את הפרטים תוכלו למצוא בקישור.
לכל שאלה מוזמנים לפנות לקנדמה ישראל ולהתמכר.